Kahden tekijän todennuksen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Apple-tililläsi

Voitteko kuvitella, että Apple ID on kirjautunut muihin laitteisiin muilla laitteilla, joita et tiedä?

Vau, se kuulostaa kauhealta.

Joo. Ei hätää, kahden tekijän todennus voi auttaa sinua poistamaan nämä haavoittuvuudet.

Mikä on Applen kaksifaktorinen todennus?

Kuinka käyttää sitä Apple-tilin kirjautumisen turvaamiseen uusilla laitteilla?

Jatka lukemista ja tutustu kaikkiin tietoihin, jotka sinun on tiedettävä tilisi suojaamiseksi.

Osa 1. Mikä on Applen kaksifaktorinen todennus?

Kaksikerroinen todennus on Apple ID: n ylimääräinen suojaustaso, joka voi varmistaa, että olet ainoa henkilö, joka voi käyttää tiliäsi, vaikka muut tietävät salasanasi.

Kun haluat kirjautua sisään uuteen laitteeseen Apple-tililläsi ensimmäistä kertaa, sinun on annettava sekä Apple-salasana että kuusinumeroinen vahvistuskoodi. Vahvistus lähetetään automaattisesti luotettaviin laitteisiin. Ainoa koodin syöttäminen, voit kirjautua Apple-tilille uuteen laitteeseen onnistuneesti.

Luotettava laite voi olla iPhone, iPad tai iPod touch iOS 9: n tai uudemman kanssa tai Mac, jossa on OS X El Capitan ja uudemmat versiot, joihin olet jo kirjautunut käyttämään kaksikerroista todennusta.

Luotettua laitetta voidaan käyttää henkilöllisyytesi tarkistamiseen näyttämällä Apple-vahvistuskoodi.

Kaksitoimisesta todentamisesta poiketen kaksikerroinen todennus on uudempi suojausmenetelmä, joka on käytettävissä käyttäjille, joilla ei ole Apple-laitteita, jotka eivät voi päivittää laitteitaan tai jotka eivät kelpaa kaksifaktoriseen todennukseen. Lisäksi kaksivaiheinen vahvistus toimii erikseen jo rekisteröityneille käyttäjille.

Osa 2. Kuinka ottaa käyttöön kaksifaktorinen todennus?

Kaksikerroinen todennus ei ole oletusarvoisesti käytössä, ja sinun on määritettävä asetukset sen käyttämiseksi. Sitä varten sinun on annettava luotettava numero, jotta voit vastaanottaa vahvistuskoodin tekstiviesteinä tai puhelimitse.

Ota kaksifaktorinen todennus käyttöön iPhonessa / iPadissa / iPodissa

Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 1 Ota kaksikerroinen todennus käyttöön

iOS-käyttäjät, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 10.3 tai uudempi

Mene Asetukset, osuma [sinun nimesi] etsimiseen Salasana ja turvallisuus. Kytke sitten päälle Kahden Factor Authentication, napauta jatkaa.

iOS-käyttäjät, jotka käyttävät iOS 10.2: ta tai vanhempaa:

Mene Asetukset, osuma iCloud, napauta Apple ID ja valitse Salasana ja turvallisuus. Kytke sitten päälle Kahden Factor Authentication, ja napauta jatkaa.

Ota kahden tekijän todennus käyttöön

Vaihe 2 Kirjoita luotettu puhelinnumero

Kirjoita puhelinnumerosi, jota käytät vahvistuskoodin vastaanottamiseen. Voit myös vastaanottaa koodeja tekstiviesteinä tai puhelimitse. Osuma seuraava, Apple lähettää vahvistuskoodin lisäämääsi puhelinnumeroon. Anna vahvistuskoodi varmistaaksesi ja ottaaksesi kaksifaktorisen todennuksen käyttöön.

Kirjoita luotettu puhelinnumero

Ota kaksifaktorinen todennus käyttöön Macissa

Kaksi todennusta voidaan ottaa käyttöön Mac-tietokoneessa.

Käyttäjät, jotka käyttävät macOS Catalinaa tai uudempaa:

Valita omena valikosta Järjestelmäasetukset, napsauta sitten Apple ID. Klikkaus Salasana ja turvallisuus nimesi alla. Napsauta sitten Kytke kaksitekijätodennus päälle.

Käyttäjät, jotka käyttävät MacOS Mojave -sovellusta tai sitä aikaisempaa:

Valita omena valikosta Järjestelmäasetukset, napsauta sitten iCloud, ja valitse Tilin tiedot. Klikkaus Turvallisuus Valitse Kytke kaksitekijätodennus päälle.

Ota kaksifaktorinen todennus käyttöön Macissa

Huomautus: IOS 10.3: ssa tai macOS 10.12.4: ssä ja uudemmissa versioissa luotu Apple ID on suojattu oletuksena kaksifaktorisella todennuksella. Jos et tarvitse kaksifaktorista todennusta, sammuta se vain seuraavassa osassa.

Osa 3. Kuinka poistaa kaksifaktorinen todennus käytöstä?

Vaikka monet käyttäjät hyötyvät kaksifaktorisesta todennuksesta, sinun kaltaisille käyttäjille saattaa olla ongelmallista, kun käytät kolmannen osapuolen ohjelmistoja kuten iOS-työkalupakki palauttaa poistetut tiedot, kuten valokuvat, viestit, yhteystiedot jne. kirjautumalla iCloudiin Apple ID: llä, koska se ilmoittaa sinulle kaksikerroisen todennuksen käytöstä poistamisesta.

Haluatko päästä eroon ongelmista? Sammuta vain kaksikerroinen todennus nyt.

Vaihe 1 Siirry osoitteeseen https://appleid.apple.com/, kirjaudu sisään Apple-tililläsi Apple ID: llä ja salasanalla. Muista kirjoittaa kaksifaktorinen todennuksen varmennuskoodi.

Kirjaudu sisään Apple ID: llä

Vaihe 2 Napauta Asetus vieritä alas LaunchPadissa löytääksesi Turvallisuus osio ja napsauta muokata sarakkeessa.

Suojausmuokkaus

Vaihe 3 Selaa Kahden Factor Authentication -osa ja napsauta linkkiä Kahden Factor Authentication Sammuta pohjalla.

Sammuta kaksifaktorinen todennus

Vaihe 4 Valitse turvakysymyksesi ja vastauksesi ja napsauta jatkaa. Sen jälkeen sammutat onnistuneesti Apple-tunnuksen kaksifaktorisen todennuksen.

Turvallisuuskysymykset

Sen jälkeen voit käyttää iPhonen tietojen palautusohjelmistoa poistettujen tietojen noutoon helposti.

WindowsIlmainen latausMacIlmainen lataus

Yhteenveto

Kaksikerroinen todennus on turvattu tapa auttaa sinua käyttämään Apple-tiliäsi useammissa laitteissa iCloud-tietojen käyttämiseen. Tämä viesti jakaa kaikki tiedot kaksifaktorisesta todennuksesta. Voit päättää ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä Apple-tilisi suojaamiseksi.

Close Button