Hur du aktiverar och inaktiverar tvåfaktorautentisering för ditt Apple-konto

Kan du föreställa dig att ditt Apple-ID är inloggat på andra enheter av andra som du inte känner?

Wow, det låter hemskt.

Ja. Men oroa dig inte, tvåfaktorsautentisering kan hjälpa dig att ta bort dessa sårbarheter.

Vad är Apple tvåfaktorsautentisering?

Hur använder du det för att säkra ditt Apple-kontoinloggning på nya enheter?

Fortsätt läsa och öppna alla detaljer du behöver veta för att skydda ditt konto.

Del 1. Vad är Apple-tvåfaktorautentisering?

Tvåfaktorsautentisering är ett extra lager av ditt Apple ID, vilket kan se till att du är den enda personen som har åtkomst till ditt konto, även om andra känner till ditt lösenord.

När du vill logga in på en ny enhet med ditt Apple-konto för första gången måste du ange både ditt Apple-lösenord och den sexsiffriga verifieringskoden. Verifieringen skickas automatiskt till dina pålitliga enheter. Endast att ange koden kan du logga in Apple-kontot på den nya enheten.

En pålitlig enhet kan vara en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 och senare, eller Mac med OS X El Capitan och senare som du redan har loggat in för att använda tvåfaktorsautentisering.

Den pålitliga enheten kan användas för att verifiera din identitet genom att visa en verifieringskod från Apple.

Till skillnad från tvåstegsverifiering är tvåfaktorautentisering en nyare säkerhetsmetod, som är tillgänglig för användare som inte har Apple-enheter, inte kan uppdatera sina enheter eller inte är kvalificerade för tvåfaktorsautentisering. Dessutom fungerar tvåstegsverifieringen separat för användare som redan är registrerade.

Del 2. Hur aktiverar du tvåfaktorautentisering?

Tvåfaktorsautentisering är inte aktiverad som standard och du måste göra inställningar för att använda den. För att använda den måste du ange ett betrodd nummer för att få verifieringskoden med textmeddelanden eller telefonsamtal.

Aktivera tvåfaktorsautentisering på iPhone / iPad / iPod

Följ stegen nedan för att aktivera tvåfaktorautentisering.

steg 1 Slå på tvåfaktors autentisering

iOS-användare som körs i iOS 10.3 eller senare

Gå till Inställningar, träffa [ditt namn] och finna Lösenord och säkerhet. Slå därefter på Två-faktors autentisering, knacka på Fortsätta.

iOS-användare som körs i iOS 10.2 eller tidigare:

Gå till Inställningar, träffa icloud, tryck på din Apple-ID och välj Lösenord och säkerhet. Slå därefter på Två-faktors autentisering, och knacka på Fortsätta.

Slå på tvåfaktorautentisering

steg 2 Ange betrodda telefonnummer

Ange ditt telefonnummer som du använder för att få verifieringskoden. Dessutom kan du välja att ta emot koderna via textmeddelanden eller telefonsamtal. Träffa Nästakommer Apple att skicka en verifieringskod till telefonnumret du lagt till. Ange verifieringskoden för att verifiera och aktivera tvåfaktorautentisering.

Ange betrodd telefonnummer

Aktivera tvåfaktorsautentisering på Mac

Två-autentisering kan aktiveras på Mac-datorn.

Användare som körs i macOS Catalina och senare:

Välja Apple menyn Systeminställningar, Klicka sedan Apple-ID. Klicka Lösenord och säkerhet under ditt namn. Klicka sedan Slå på tvåfaktorautentisering.

Användare som kör i macOS Mojave eller tidigare:

Välja Apple menyn, välj Systeminställningar, Klicka sedan icloud, och välj Kontouppgifter. Klicka Säkerhet att välja Slå på tvåfaktorautentisering.

Aktivera tvåfaktorsautentisering på Mac

Notera: Apple ID skapat i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 och senare är som standard skyddat med tvåfaktorautentisering. Om du inte behöver tvåfaktorsautentisering stänger du bara av det på nästa del.

Del 3. Hur stänger du av tvåfaktorautentisering?

Även om många användare gynnas av tvåfaktorautentisering, kan användare som du tycker det är besvärligt när du använder tredjepartsprogramvara som iOS Toolkit att återställa raderade data som foton, meddelanden, kontakter etc. med att logga in på iCloud med Apple ID, eftersom det kommer att meddela dig att stänga av tvåfaktorautentisering.

Vill du bli av med besväret? Stäng bara av tvåfaktorautentisering nu.

steg 1 Gå till https://appleid.apple.com/, logga in med ditt Apple-konto med Apple-ID och lösenord. Glöm inte att ange verifieringskoden för tvåfaktorsverifiering.

Logga in Apple ID

steg 2 Klicka Att lägga plattor i LaunchPad, bläddra nedåt för att hitta Säkerhet avsnitt och klicka Redigera i kolumnen.

Säkerhetsredigering

steg 3 Navigera i Två-faktors autentisering och klicka på länken till Tvåfaktorsautentisering Turn Off på botten.

Stäng av tvåfaktorautentisering

steg 4 Välj dina säkerhetsfrågor och svar och klicka på Fortsätta. Efter det kommer du att stänga av tvåfaktorautentisering för Apple ID framgångsrikt.

säkerhetsproblem

Efter det kan du använda iPhone-dataråterställningsprogramvara för att enkelt hämta raderade data.

WindowsGratis nedladdningMacGratis nedladdning

Slutsats

Tvåfaktorsautentisering är det säkrade sättet att hjälpa dig att använda ditt Apple-konto på fler enheter för att komma åt iCloud-data. Det här inlägget delar all information om tvåfaktorautentisering. Du kan välja att slå på eller stänga av det för att skydda ditt Apple-konto.

Knappen Stäng